Dan Republike podržalo 99,79 odsto građana

Srna
Dan Republike podržalo 99,79 odsto građana

Banjaluka - U Republici Srpskoj danas se na 71,09 odsto obrađenih glasačkih mjesta izjasnilo 425.715 građana od kojih je 99,79 odsto glasalo da se 9. januar i dalje obilježava kao Dan Republike, rezultati su koje je večeras saopštila Republička komisija za sprovođenje referenduma.

Predsjednik Republičke komisije Siniša Karan rekao je da su u Berkovićima, Istočnom Sarajevu, Krupi na Uni, Kupresu, Osmacima, Kalinoviku, Petrovcu, Rudom i Čajniču svi građani izjasnili da se 9. januar slavi kao Dan Republike.

"Prema uočenoj dinamici pristizanja rezultata, očekujemo da izlaznost glasača na ovom referendumu bude između 59 i 60 odsto", rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

On je ponovio da je referendum protekao bez incidenata.

Karan je rekao da će sutra u 12.00 časova u Narodnoj skupštini Srpske biti održana konferencija za novinare na kojoj će saopštiti konačne rezultate referenduma.

U Republici Srpskoj danas je održan referendum na kojem je 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imalo priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana