Provjera da li je Šarovićevo ministarstvo poslovalo sa Mujanovićima

Srna
Provjera da li je Šarovićevo ministarstvo poslovalo sa Mujanovićima

Sarajevo - Centralna izborna komisija BiH zatražila je od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH podatke o tome da li je poslovalo sa firmom "Mujanovići", koja je u vlasništu kuma Bakira Izetbegovića, radi revizije godišnjih finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2016. godinu koje su primile donacije od ove kompanije, saznaje portal "Dnevnik.ba".

U dokumentu CIK-a, koji je u posjedu mostarskog portala, navodi se da ova komisija u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka traži od Ministarstva da joj u roku od sedam dana od prijema zahtjeva dostavi podatke o tome da li je u 2016. godini sklopilo ugovore o javnim nabavkama sa firmom "Mujanovići" iz Vogošće, odnosno koristilo usluge ovog pravnog lica i u kojem iznosu.


"Traženi podaci su nam potrebni u svrhu revizije godišnjih finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2016. godinu koje su primile donacije ovog pravnog lica", navodi se u dokumentu, koji je potpisala predsjednik CIK-a Irena Hadžiabdić.

U dokumentu se dodaje da je CIK BiH, u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka, obavezna da izvrši reviziju finansiranja svih političkih stranaka.

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH portalu "Dnevnik.ba" je potvrđeno da nikad nije poslovalo sa firmom "Mujanovići".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana