Protiv Lukača deset prijava

G. M.
Protiv Lukača deset prijava

Sarajevo - Portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Alem Hamzić potvrdio je da to tužilaštvo provjerava navode prijave koju je protiv direktora Federalne uprave policije (FUP) Dragana Lukača podnio inspektor FUP-a Momčilo Tubić, kojeg je Lukač otpustio s posla.

Kako je objasnio, navodi se provjeravaju prema uputstvu za preduzimanje potrebnih radnji dobijenom od Federalnog tužilaštva FBiH. Na pitanje koliko je ukupno podneseno krivičnih prijava protiv Lukača i kakav im je status, Hamzić je naveo da "Kantonalno tužilaštvo nije u mogućnosti dati tražene informacije".

"Glas Srpske" od sagovornika bliskog Kantonalnom tužilaštvu saznaje da je protiv Lukača podneseno desetak krivičnih prijava, ali da nijedna nije još rezultovala podizanjem optužnice.

- SIPA je podnijela tri prijave: za neovlašćeno korišćenje naknada, za brisanje radnog staža od dvije godine i za zloupotrebu položaja prikrivanjem saobraćajne nesreće službenim autom. Po dvije prijave podnijeli su inspektor Jozo Anđić i grupa inspektora FUP-a, a jednu Mladen Milosavljević za neovlašćeno otvaranje privatne pošte - kaže naš sagovornik, dodajući da je tu i prijava koju je podnio inspektor Tubić. 

                                                                                         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana