Protesti završeni, radnici pozvni na nove proteste

Srna
Protesti završeni, radnici pozvni na nove proteste

Sarajevo - Demonstranti koji su se danas okupili ispred Parlamenta FBiH u znak protesta odluci Vlade FBiH da u parlamentarnu proceduru uputi neusaglašeni zakon o radu, počeli su se razilaziti i to nakon usvajanja Prijedloga zakona zbog kojeg su protestovali.

Navodno, Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, pozvao je demonstrante da se ponovo okupe ispred zgrade Parlamenta FBiH, sutra u 14 sati, prenosi Klix.ba

Jedan dio demonstranata negoduje te želi blokirati rad federalnih institucija, dok drugi nevoljno napuštaju ulicu Hamdije Kreševljakovića u kojoj su se održali protesti.

Kako javljaju reporteri klixa, ispred Parlamenta FBiH ostao je mali broj radnika nezadovoljnih odlukom SSS BiH.

Potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović rekao je nakon usvajanja Zakona o radu u Domu naroda da se sada od okupljenih radnika može očekivati sve, ali je pozvao okupljene demonstrante da ostanu mirni.

On je izjavio da nije siguran da će ga radnici poslušati i da je nakon novonastale situacije zakazana vanredna sjednica Predsjedništva Saveza samostalnih sindikata BiH.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović rekao je da će nakon usvajanja zakona pokrenuti proceduru za održavanje generalnog štrajka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana