Protest upozorenja doktora medicine Bolnice Istočno Sarajevo zbog neisplaćenih plata

Srna
Protest upozorenja doktora medicine Bolnice Istočno Sarajevo zbog neisplaćenih plata

Istočno Sarajevo - Sindikat doktora medicine Bolnice Istočno Sarajevo juče je organizovao protest upozorenja, zahtijevajući isplatu plata za avgust, septembar i oktobar.

Predsjednica Sindikata doktora sarajevsko-romanijske regije Tatjana Jovičić rekla je da je davno prošao zakonski rok za isplatu ove tri plate i navela da je riječ o teškom kršenju profesionalnih, socijalnih i ekonomskih prava.

- Dobili smo novu bolnicu, nestrpljivo čekamo useljenje i da počnemo raditi u njoj, ali tražimo isplatu plata, kao i doprinosa, koji nisu uplaćeni sedam godina, troškova prevoza, jubilarnih nagrada, refundaciju troškova za specijalizacije i subspecijalizacije - rekla je Jovičićeva.

Ona je naglasila da su se pismeno obratili direktoru Bolnice Istočno Sarajevo Goranu Todoroviću, koji im je odgovorio da ne može isplatiti plate jer nema doznačenih sredstava od Fonda zdravstvenog osiguranja RS, te da pregovorima sa resornim ministarstvom i fondom pokušava da obezbijedi isplatu avgustovskih plata.

Portparol Bolnice Istočno Sarajevo Dalibor Bošković rekao je da je Todorović već nekoliko puta bio u Banjaluci, gdje je i juče bio na sastanku sa resornim ministrom i direktorom Fonda zdravstva.

- Nadamo se da će u toku dana ili najdalje sutra biti riješen problem zaostalih plata za avgust, kao i doprinosa radnicima, i sredstava za rođenje djeteta ili smrti članova porodice - naveo je juče Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana