Протест новинара у Бањалуци: Нећемо нијемо посматрати како се угрожавају медијске слободе

nezavisne.com
Протест новинара у Бањалуци: Нећемо нијемо посматрати како се угрожавају медијске слободе

Бањалука - Новинари неће нијемо посматрати како се угрожавају медијске слободе и некажњено нападају новинари, рекао је Синиша Вукелић, предсједник Клуба новинара Бањалука на протестном окуљању испред просторија Клуба.

Он и новинар Владимир Ковачевић су позвали нови сазив Народне скупштине РС да усвоји измјене Кривичног закона РС по којем би напад на новинаре био напад на службено лице, што би значило веће казне и брже процесуирање нападача.

Ковачевић је изразио сумњу да ће случај покушаја његовог убиства бити ријешен и додао са су полицајци, који желе да се случај ријеши, наишли на зид.

Ковачевић и Вукелић су указали на то да није расписана међународна потјерница за другим нападачем иако се зна да је он ван земље што, како кажу, указује на сумњу да ли се случај рјешава.

Ковачевић је рекао да наставља радити свој посао и да се не боји, али да се окреће око себе када навече иде кући.

Новинари су се данас окупили на протесту испред просторија Клуба новинара Бањалука на којем траже да се до краја расвијетли случај напада на новинара Владимира Ковачевића 26. августа.

Истрага још увијек траје, а један осумњичени је ухапшен и налази се у притвору, док је друго лице које се сумњичи за напад и даље недоступно органима правде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана