Prosjaci čupali tinejdžerke i dizali im suknje

Nevena Bunić
Prosjaci čupali tinejdžerke i dizali im suknje

Banjaluka - Okružila nas je grupa prosjaka i tada je počela prava agonija. Mojoj drugarici su dizali suknju, a mene su odgurnuli, da bi nam potom prišla jedna djevojka i krenula da me čupa za kosu.

 

Ovo je ispričala za “Glas Srpske” osamnaestogodišnjakinja iz Banjaluke koja tvrdi da je nju i njenu maloljetnu drugaricu (17) u nedjelju poslijepodne napala grupa prosjaka. Prema njenim riječima, desetak nasilnika različitih generacija među kojima je bilo i djece nasrnuli su na njih u blizini marketa “Sindi” u banjalučkom naselju Borik.

- Tog poslijepodneva sam šetala sa drugaricom. Stale smo kraj jednog zida u blizini marketa da popravimo torbu, i tada nam je prišla grupa i zatražila novac. Kada smo rekle da nemamo ništa, počeli su da nas vrijeđaju, a potom su nas okružili. Mojoj drugarici su dizali suknju, ona je vrisnula i jako se prepala. Mene su odgurnuli jer sam se branila plastičnom flašom koju sam držala u rukama - počela je priču napadnuta srednjoškolka koja nije željela da joj objavimo ime.

Mukama tinejdžerki tu nije bio kraj. Prema tvrdnjama ove srednjoškolke, nasilnicima se pridružila i jedna starija djevojka koja ih je čupala za kosu.

- Mene je počupala i ja sam vrisnula. Nakon toga se grupa razbježala. Dok je sve to trajalo, dvoje građana je prošlo pored nas i niko ništa nije preduzeo iako su čuli vrisku. Osjećaj je bio užasan. I ranije su nam u blizini istog mjesta dobacivali i neprimjereno komentarisali kako izgledamo, ali nikada nije bilo ovako strašno - kazala je ova djevojka.

Ona je istakla da ista grupa već duže vrijeme pravi incidente i da tome mora doći kraj.

- Konstantno napadaju građane koji im ne daju novac. Neprijatni su i bojim se da mogu biti opasni za djecu koja se igraju u obližnjem parku - kazala je ova tinejdžerka.

Dodala je da je napad prijavila policiji. U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da provjeravaju informacije da je grupa napala tinejdžerke. Trgovci iz obližnjih radnji tvrde da na ovoj lokaciji često susreću prosjake, ali da do sada nisu čuli da je neko od njih napravio neki problem.

Oborio ženu

Policija traga za razbojnikom koji je u nedjelju uveče oborio ženu K. E. na asfalt i od nje ukrao torbu u sarajevskoj opštini Vogošća.

Lopov je nakon uzimanja plijena sjeo u “golf” i pobjegao. Ubrzo je stigla policija i ekipa hitne pomoći koji su zbrinuli povrijeđenu ženu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana