Просјаци чупали тинејџерке и дизали им сукње

Невена Бунић
Просјаци чупали тинејџерке и дизали им сукње

Бањалука - Окружила нас је група просјака и тада је почела права агонија. Мојој другарици су дизали сукњу, а мене су одгурнули, да би нам потом пришла једна дјевојка и кренула да ме чупа за косу.

 

Ово је испричала за “Глас Српске” осамнаестогодишњакиња из Бањалуке која тврди да је њу и њену малољетну другарицу (17) у недјељу послијеподне напала група просјака. Према њеним ријечима, десетак насилника различитих генерација међу којима је било и дјеце насрнули су на њих у близини маркета “Синди” у бањалучком насељу Борик.

- Тог послијеподнева сам шетала са другарицом. Стале смо крај једног зида у близини маркета да поправимо торбу, и тада нам је пришла група и затражила новац. Када смо рекле да немамо ништа, почели су да нас вријеђају, а потом су нас окружили. Мојој другарици су дизали сукњу, она је вриснула и јако се препала. Мене су одгурнули јер сам се бранила пластичном флашом коју сам држала у рукама - почела је причу нападнута средњошколка која није жељела да јој објавимо име.

Мукама тинејџерки ту није био крај. Према тврдњама ове средњошколке, насилницима се придружила и једна старија дјевојка која их је чупала за косу.

- Мене је почупала и ја сам вриснула. Након тога се група разбјежала. Док је све то трајало, двоје грађана је прошло поред нас и нико ништа није предузео иако су чули вриску. Осјећај је био ужасан. И раније су нам у близини истог мјеста добацивали и непримјерено коментарисали како изгледамо, али никада није било овако страшно - казала је ова дјевојка.

Она је истакла да иста група већ дуже вријеме прави инциденте и да томе мора доћи крај.

- Константно нападају грађане који им не дају новац. Непријатни су и бојим се да могу бити опасни за дјецу која се играју у оближњем парку - казала је ова тинејџерка.

Додала је да је напад пријавила полицији. У Полицијској управи Бањалука рекли су да провјеравају информације да је група напала тинејџерке. Трговци из оближњих радњи тврде да на овој локацији често сусрећу просјаке, али да до сада нису чули да је неко од њих направио неки проблем.

Оборио жену

Полиција трага за разбојником који је у недјељу увече оборио жену К. Е. на асфалт и од ње украо торбу у сарајевској општини Вогошћа.

Лопов је након узимања плијена сјео у “голф” и побјегао. Убрзо је стигла полиција и екипа хитне помоћи који су збринули повријеђену жену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана