Proširene nadležnosti Poreske uprave

Srna
Proširene nadležnosti Poreske uprave

Banjaluka - Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku proširene su nadležnosti Poreske uprave Republike Srpske.

“Poreska uprava Republike Srpske nadležna je za vođenje jedinstvenog sistema registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i za inspekcijski nadzor nad obavezom registracije subjekata”, navodi se u obrazloženju Nacrta zakona.

Zakonskim rješenjima definisani su i slučajevi kada Poreska uprava može uskratiti dodjelu jedinstvenog identifikacionog broja.

“Definisano je i da Poreska uprava Republike Srpske može odjaviti obveznika za koga se utvrdi da su plaćene sve obaveze”, dodaje se u obrazloženju.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku.

Poslanici će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskim poslovima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu javnih službi.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u 10.00 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana