Promotivni plakat NATO-a biće zamijenjen u nakraćem roku

Srna
Promotivni plakat NATO-a biće zamijenjen u nakraćem roku

Sarajevo - Oštećeni promotivni plakat NATO-a u Istočnom Sarajevu, na koji su vandali sprejem ispisali "Pobij Srbe", biće zamijenjen u najkraćem mogućem roku, rečeno je Srni iz Ambasade SAD u BiH.

"Sve koji imaju drugačije stavove pozivamo da se uključe u konstruktivnu civilizovanu raspravu o ovoj temi važnoj za budućnost BiH", ističu iz Ambasade.


Žalosno je, kažu u Ambasadi SAD, da je neko govorom mržnje odlučio unakaziti plakat čija je namjena promocija pozitivne rasprave o prednostima integracije u NATO.

Niko od nadležnih organa lokalne zajednice, kao ni institucija na nivou BiH i organizacija međunarodne zajednice još nije ni pokušao da ukloni uvredljivu i fašističku poruku "Pobij Srbe" sa promotivnog bilborda NATO-a u Istočnom Sarajevu.

Na promotivnom bilbordu koji propagira ulazak BiH u NATO, juče je uočeno da je žutim sprejem ispisano "Pobij Srbe".

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je jutros Srni da su pripadnici ovog centra evidentirali uvredljivu poruku na bilbordu i da su, po izlasku na lice mjesta, napravili zabilješku, te da tragaju za izvršiocima ovog gnusnog čina.

Na promotivnom bilbordu - "Zato BiH u NATO. Želim živjeti u stabilnoj zemlji!" nalazi se logo Ministarstva odbrane BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana