Промјене у организацији Министарства одбране

В. К.
Промјене у организацији Министарства одбране

Сарајево - У Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ формирано је неколико тимова чији је задатак припрема терена за реализацију циљева из Прегледа одбране како би била рационализована и боље организована војна служба, а један од првих задатака биће израда правилника о унутрашњој организацији Министарства одбране.

У информацији коју је усвојио Савјет министара БиХ истакнуто је да план примјене Прегледа одбране предвиђа двије фазе. Кључне активности прве фазе, која се односи на период од марта до краја новембра ове године, јесу израда правилника и студије развоја перспективних војних локација у складу с новом организацијом и размјештајем Оружаних снага. Руководиоци организационих јединица у Министарству одбране су доставили приједлоге правилника о унутрашњој организацији министарства који иду под лупу радне групе за израду тог акта. У Министарству одбране истичу да прва фаза тече добро, уз почетно кашњење због потребе изналажења оптималног рјешења за дефинисање приједлога личних и материјалних формација Оружаних снага БиХ.

Преглед одбране усвојило је Предсједништво БиХ, а њиме је, између осталог, предвиђено смањење броја припадника Оружаних снага БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана