Пролонгирана одлука о суспензији тужиоца Салиховића

Танјуг
Пролонгирана одлука о суспензији тужиоца Салиховића

Бањалука, Сарајево - Дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савjета није данас донијела одлуку о суспензији главног тужиоца Горана Салиховића, али је најављују за неколико дана.

Уколико примједбе на његов рад буду усвојене, Салиховић би фотељу главног бх тужиоца могао да напусти пет мјесеци прије истека мандата, преноси АТВ.

Његова суспенизија затражена је због низа пропуста. Између осталих, јер није реаговао на сукоб интереса у појединим предметима, омогућавао је вршење дужности тужиоца особама које нису зато закономо овлашћене. Једна од примједби је и то што је давао лажне информације у вези са пријавама за радна мјеста.

Адвокати поручују да не треба брзати са анализама о правим разлозима захтјева за Салиховићево разрјешење.

"Треба пустити да се види каква ће одлука бити, он је ипак главни тужилац", рекао је адвокат Владо Адамовић.

Салиховић је данас био недоступан за коментар, али је још синоћ одбацио све оптужбе. Каже да је у позадини нешто сасвим друго, а прије свега позив на саслушање у Тужилаштву БИХ, који је упутио предсједнику Републике Српске, преноси АТВ.

Одбацио је тврдње да није добро радио свој посао по пријавама које су у Тужилаштво примљене против Додика, али и још неких високих функционера, попут Николе Шпирића.

Каже да није кочио велике истраге, попут Бобар и Павловић банке, али и да се није уплитао у случај назван "килограм злата".

У посљедње вријеме Салиховић није имао завидну сарадњу са Судом БиХ, а ушао је у отворен сукоб и са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем, који није крио задовољство развојем ситуације, па је закључио да би се суспензијом Салиховића отворила врата за процесуирање, како је рекао, "крупних риба", навела је АТВ.

Уколико суспендују Салиховића, Високи судски и тужилачки именовао би особу која би преузела његову дужност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана