Приведено лице које представља пријетњу националној безбједности

Срна
Приведено лице које представља пријетњу националној безбједности

Сарајево - Инспектори Службе за послове са странцима привели су држављанина Србије чији су иницијали су Ф. А. јер се доводи у везу са организованим криминалом и представља пријетњу по националну безбједност БиХ.Приведени Ф.А. је раније осуђен за кривично дјело организовани криминал као члан криминалне групе Зијада Турковића.

Из Службе је саопштено да је Ф.А. лоциран на подручју Илиџе, након чега је приведен, уз асистенцију припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/.


Њему је забрањен улазак и боравак на територији БиХ у периоду од три године, па је стављен под надзор у имиграциони центар Службе за послове са странцима која предузима потребне мјере и радње ради његовог удаљавања.

Служба ће и у наредном периоду наставити спроводити појачане мјере контроле кретања и боравка странаца у БиХ, те својим оперативним дјеловањем давати пуни допринос безбједности БиХ, наводи се у саопштењу.

Апелационо вијеће Суда БиХ је у априлу 2015. године изрекло правоснажну пресуду Зијаду Турковићу и другима, осудивши Турковића на 40, а Миленка Лакића на 35 година затвора.

Оптужени у овом предмету кажњени су са укупно 95 година затвора, док је Менсур Аличевић ослобођен оптужбе за покушај убиства.

Турковићев клан оптужница терети за бруталне ликвидације Митхата Мекића и његове трудне супруге Лусије Салас Кортез, те убиства Марија Толића и Вернера Ајдарија, као и за пљачку сарајевског аеродрома, одакле је украдено 2,5 милиона КМ.

Они су оптужени за више покушаја ликвидација, отимање акција Фабрике чарапа "Кључ" и међународну трговину кокаином и хероином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана