Priveden Sejfudin Tokić FOTO

G. M. foto: A. Čavić
Priveden Sejfudin Tokić FOTO

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić priveden je danas u Banjaluci kada je ispred zgrade Gradske uprave istakao ratnu zastavu Armije RBiH, a zbog toga što je organizovao skup koji nije najavio policiji.

Tokić je za danas u podne zakazao skup Bošnjaka sa ratnim zastavama Armije RBiH ispred sjedišta Gradske uprave u Banjaluci, ali ga nije prijavio policiji, iako mu to nalaže zakon. Na njegov poziv ispred Gradske uprave došlo je nekoliko njegovih simpatizera, ali bez zastava.

Prije hapšenja Tokić je uz uvrede provocirao okupljene građane i izjavio da je Srpska “genodidna” a njena policija “četnička”.

Nakon što je Tokić legitimisan i priveden, došlo je do manjeg incidenta između okupljenih građana.

Tokić je prije nekoliko dana na svom “Fejsbuk” profilu za danas najavio održavanje skupova Bošnjaka pod nazivom “Zastave RBiH na svakom pedlju naše zemlje”. Povod za Tokićivu akciju pod ratnim barjacima je godišnjica prijema BiH u Ujedinjene nacije.

Tokić je najavi pojasnio da želi da govori aktivnostima na “sprečavanju sistematskog maltretiranja i torture koju pripadnici MUP-a RS sprovode nad bošnjačkim stanovništvom”.

Cvijanović: U RS vlada red i mir

Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, osudila je Tokićev postupak i navela da svako treba da zna da u RS vlada red i mir.

Takođe, po riječima Cvijanovićeve, policija je sigurno imala opravdan razlog za hapšenje Tokića.

Ona je rekla da njegovi postupci dovoljno govore o njemu i ko je  zapravo on.

Cvijanovićeva je navela da je to mnogo manje važno od činjenice da je ovo  pokušaj unošenja nemira u RS.

Tokić je na posljednjim izborima bio kandidat za predsjednika RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana