Priveden Nikola Dronjak zbog ispisivanja grafita na zgradi SNSD-a, pa pušten

G.S.
Priveden Nikola Dronjak zbog ispisivanja grafita na zgradi SNSD-a, pa pušten

Banjaluka - Predsjednik Udruženja "Slobodna Republika" Nikola Dronjak priveden je noćas u naselju Trn u Laktašima s još trojicom njegovih saradnika zbog ispisivanja grafita na zgradi lokalnog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Na tom objektu ispisan je grafit "Pakao je prazan - đavoli su ovdje"

Informaciju da je Dronjak priveden je potvrdila za medije i supruga Nikole Dronjka, ali nije imala više informacija o cijelom slučaju.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, jutros oko 5 časova u ulici Mladena Stojanovića, primjetili su da je na jednoj zgradi ispisan grafit, čime je počinjeno krivično djelo Oštećenje tuđe stvari, piše u Saopštenju MUP-a Repubile Srpske.

Istog dana oko 05.30, u mjestu Trn, opština Laktaši, policijski službenici su lišili slobode N.D. (1987), M.K. (1986), G.B. (1987), svi iz Banjaluke i D.P. (1984) iz Istočnog Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo.

U toku kriminalističke obrade lica lišena slobode su dobrovoljno predala predmete koja su koristila za izvršenje krivičnog djela. Danas oko 09.30 navedena lica su puštena na slobodu. 

Obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Oštećenje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana