Притисци за прикључење НАТО савезу - израз цинизма

Срна
Притисци за прикључење НАТО савезу - израз цинизма

Бањалука - Организација старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ саопштила је да Српска и Србија морају да граде политику војне неутралности, оцијенивши да притисци за њихово прикључење НАТО савезу, који их је безочно бомбардовао, представљају израз цинизма.

“Неспорно је то израз цинизма и непостојања стида нити било какве моралне и људске одговорности што мора енергично одбацити Република Српска и Србија, јер нисмо без памети и сјећања, те градити политику војне неутралности”, поручују из ове организације и осуђују актуелно интензивирање таквих притисака.

Организација старјешина изражава гнушање због бјесомучног НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе 1999. године, при чему су српском народу нанесени велики људски губици и оргомна материјална разарања.

У овој организацији подсјећају да се радило о материјалним разарањима, углавном, цивилних објеката, инфраструктуре, рафинерија нафте, трафостаница и радио и телевизијских предајника и студија који се мјере стотинама милијарди долара.

“Настојања Србије и неких међународних фактора да се починиоци међународног криминала и прекршиоци Повеље УН због незаконитог бомбардовања суверене земље ставе пред лице правде и суде за незаконита разарања и убијање недужних људи остали су без резултата јер су се тада Хашки трибунал и међународни судови прогласили ненадележним за таква кривична дјела против човјечности”, наводи се у саопштењу.

Организација старјешина ВРС истиче да није тешко закључити да је њихов интерес суђење само припадницима српског народа, што Србима мора бити наук и сјећање за будућа времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана