Примљен к знању извјештај о раду СИПЕ

Срна
Примљен к знању извјештај о раду СИПЕ

Сарајево - Независни одбор парламента БиХ примио је јуче к знању извјештај о раду Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ за 2017. годину и Програм рада ове службе за текућу годину.

“Примањем к знању извјештаја о раду Сипе јасно говори у ком працу се одредио Независни одбор. Јасно је да смо тиме позитивним и успјешним оцијенили рад Сипе у прошлој години”, рекао је Срни замјеник предсједавајуће Независног одбора Енес Обралија.


Током сједнице, чланове Независног одбора је о тренутним активностима и кључним проблемима са којима се Сипа сусреће у свом раду упознао директор ове полицијске агенције Перица Станић.

Независни одбор примио је к знању допис Министарства безбједности БиХ, који се, према Обралијиним ријечима, односио на захтјев за изузеће одређених докумената.

“Донијели смо закључак у вези с тим дописом да се једном од именованих замјеника руководилаца полицијских тијела дозволи изузимање документације на реверс”, појаснио је Обралија.

Он је напоменуо да се сходно закључку омогућава издавање домументације на реверс у трајању до три дана, након којих мора бити враћена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана