Primljen k znanju izvještaj o aktivnostima u procesu EU integracija

Srna
Primljen k znanju izvještaj o aktivnostima u procesu EU integracija

Sarajevo - Predsjedništvo BiH danas je primilo k znanju izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi sa pripremama odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da se Savjet ministara zadužuje da u saradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama kantona i Brčko distrikta preduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz Upitnika Evropske komisije.


Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pristupanju BiH Protokolu iz 2014. godine uz Konvenciju o prisilnom radu iz 1930. godine Međunarodne organizacije rada, te Izmjenama i dopunama Kodeksa Konvencije o radu na moru iz 2006. godine Međunarodne organizaciji rada.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o ratifikaciji Ugovora o finansiranju bolnice u Republici Srpskoj između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke.

Donesena je i odluka o ratifikaciji Sporazuma o saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji, te Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Poljske o vojnoj saradnji.

Na sjednici je donesena odlukao o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više međunarodnih sporazuma među kojima je Sporazum između Savjeta ministara i Vlade Pakistana o uzajamnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoš, te Sporazuma o saradnji između Savjeta ministara BiH i Albanije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana