Primakov, Čubrilović: Rusija poštuje dejton i politiku pomirenja

Srna
Primakov, Čubrilović: Rusija poštuje dejton i politiku pomirenja

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas poslaniku Državne dume Federalne skupštine Rusije Jevgeniju Primakovu da je Rusija pokazala da poštuje Dejtonski mirovni sporazum i druge međunarodne akte, te zahvalio Ruskoj Federaciji na objektivnom pristupu i podršci politici dijaloga i pomirenja u BiH i regionu.

Čubrilović je rekao Primakovu, koji je i član Komiteta za međunarodne odnose, da je očigledno da određene političke stranke iz Sarajeva svjesno blokiraju formiranje Savjeta ministara i time nanose štetu cijeloj zemlji, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Na sastanku je istaknuto je da Rusija i Srpska imaju čvrste privredne, istorijske i institucionalne veze, te da je potrebno dalje raditi na intenziviranju ekonomske, parlamentarne, obrazovne i kulturne saradnje.

Čubrilović je rekao da Narodna skupština ima prijateljsku saradnju sa Zakonodavnom skupštinom Sankt Peterburga, te da je nakon posjete predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko međuparlamentarna saradnja podignuta na viši nivo, što je od posebnog značaja za parlament Srpske.

Sastanku u Banjaluci prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana