Примаков, Чубриловић: Русија поштује дејтон и политику помирења

Срна
Примаков, Чубриловић: Русија поштује дејтон и политику помирења

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас посланику Државне думе Федералне скупштине Русије Јевгенију Примакову да је Русија показала да поштује Дејтонски мировни споразум и друге међународне акте, те захвалио Руској Федерацији на објективном приступу и подршци политици дијалога и помирења у БиХ и региону.

Чубриловић је рекао Примакову, који је и члан Комитета за међународне односе, да је очигледно да одређене политичке странке из Сарајева свјесно блокирају формирање Савјета министара и тиме наносе штету цијелој земљи, саопштено је из Народне скупштине.

На састанку је истакнуто је да Русија и Српска имају чврсте привредне, историјске и институционалне везе, те да је потребно даље радити на интензивирању економске, парламентарне, образовне и културне сарадње.

Чубриловић је рекао да Народна скупштина има пријатељску сарадњу са Законодавном скупштином Санкт Петербурга, те да је након посјете предсједника Савјета Федерације Федералне скупштине Русије Валентине Матвијенко међупарламентарна сарадња подигнута на виши ниво, што је од посебног значаја за парламент Српске.

Састанку у Бањалуци присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана