Prikupljen novac za donatorsku kuću FOTO

C. Mrkonjić foto: G.Šurlan
Prikupljen novac za donatorsku kuću FOTO

Banjaluka – Tradicionalno donatorsko veče koje organizuje Kabinet predsjednika Republike Srpske održano je u srijedu uveče, a novac koji je neophodan za izgradnju „Roditeljske kuće" za djecu oboljelu od malignih bolesti je prikupljen.

Predsjednik RS Milorad Dodik zahvalio se svima koji su pozivima pomogli da djeca oboljela od malignih bolesti imaju smještaj kada dođu na liječenje u Banjaluku.

Donatorskoj večeri je prisustvovala i premijer RS Željka Cvijanović, veliki broj ministara u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog, privrednog i društvenog života u RS.

- Ovo donatorsko veče je veoma značajno za RS,a naročito kada je riječ o bolesnoj djeci. Iznos je prikupljen i sigurna sam da ćemo vrlo brzo napraviti „Roditeljsku kuću" – rekla je Ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.

Dogadjaj su uveličali i mnogobrojni gosti među kojima i Seka Sabljić, Milorad Mandić Manda, Enis Bešlagić, ekipa iz „Državnog posla", Srđan Đoković i drugi.

- Akcija je super i rado sam se odazvao pozivu, takvim stvarima ne možemo da kažemo ne – rekao je glumac Nikola Škorić.

Paralelno sa donatorskom večeri u Vladi RS na Trgu Republike održan je i humanitarni koncert na kome su nastupili Romana, Dado Glišić, Jelena Tomašević, Vlado Georgijev i Miligram koji su veliki broj građana okupljen na trgu, kao i gledaoce ispred malih ekrana pozivali da okrenu broj 1458 kako bi donirali jednu marku za izgradnju „Roditeljske kuće".

- Akcija je odlično organizovana i čast mi je što sam njen deo. Poziva je bilo toliko da nismo uspevali da stignemo odgovoriti na sve pozive, a veliki broj građana bio je i na trgu – rekla je pjevačica Jelena Tomašević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana