Пријетеће поруке упућене Дебевецу, Тегелтији, Јукићевој, Мисирачи и Кајмаковићевој

Срна
Пријетеће поруке упућене Дебевецу, Тегелтији, Јукићевој, Мисирачи и Кајмаковићевој

Сарајево - Непознато лице упутило је данас пријетеће СМС поруке носиоцима највиших функција правосудних институција БиХ.

Пријем пријетеће поруке Срни су потврдили предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец, предсједник Високог судског тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Милан Тегелтија, потпредсједник ВСТС БиХ Ружица Јукић, а поруку је, према њеним ријечима, примила и потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локмић Мисирача, те тужилац овог тужилаштва Дијана Кајмаковић.


“Пријетње су упутили некакви исламски радикални кругови који пријете сабљама и осуђују на смрт. Ја сам одмах на ту поруку одговорила. Ја се не плашим тих кукавица, то је неки плаћеник који очигледно добија новац за пријетеће садржаје, али ускоро ће такви људи бити похапшени”, истакла је Јукићева у изјави Срни.

Она је нагласила да је ово покушавај застрашивања правосуђа, али да њу не може никада нико уплашити, те додала да ће радити онако како је до сада радила свој посао - веома коректно и да није наштетила ни једном народу у БиХ. .

“Ако неко сматра да Ружицу Јукић треба убити, нека је убију - једном се умире, али се часно умире”, поручила је Јукићева.

Дебевец је рекао да су овакве пријетње постале свакодневница, да се упућују по “диктату неких политичких групација”, те да те пријетње не могу утицати на његов професионални рад.

Тегелтија је рекао да је пријетећа порука упућена не само њему, већ и његовој породици, те да се на основи садржаја поруке може претпоставити да иза ње стоје неки “радикални исламистички кругови”.

Саговорници Срне су рекли да су о овим порукама упознати надлежни органи који, како су навели, предузимају одговарајуће мјере, да би било пронађено лице које је упутило пријетеће поруке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана