Prijave prebivališta na provjeri

M. Č.
Prijave prebivališta na provjeri

Banjaluka - Vlada RS donijela je u četvrtake odluku koja omogućava provjeru istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS koja će biti na snazi dok ne bude usvojen zakon koji će ovo pitanje regulisati.

Premijer RS Željka Cvijanović rekla je poslije sjednice da Vlada više ne može da čeka na koji način će se odvijati stvari u vezi sa donošenjem zakona o prebivalištu, bilo da je riječ u Srpskoj ili na nivou BiH.

- Zbog toga smo odlučili da zauzmemo praktičan pristup ovom pitanju i da prvenstveno vodimo računa o bezbjednosnom aspektu. Ova odluka, između ostalog, definiše da je onaj ko prijavljuje prebivalište dužan da dostavi jedan od dokaza pobrojanih u ovoj odluci, a koji se nalaze i u samom zakonu o prebivalištu - kazala je Cvijanovićeva i dodala da ista odluka postoji i primjenjuje se u Brčko distriktu.

Vlada je donijela i odluku da se izdvoji 410.000 KM za zbrinjavanje radnika preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema". Cvijanovićeva je kazala je da će biti izmirena potraživanja prema radnicima koji nisu tužili preduzeće, kao i onima koji su tužili, ali nisu bili namireni.

Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite data je saglasnost za dodjelu upražnjenih stanova u opštini Trnovo, izgrađene sredstvima Vlade radi zbrinjavanja porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana