Пријава против тужитељке јер није спремила завршне ријечи у случају “Сефић”

nezavisne.com
Пријава против тужитељке јер није спремила завршне ријечи у случају “Сефић”

Сарајево - Далида Бурзић, главни тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево, поднијеће дисциплинску пријаву против тужиоца Адвије Хајдо-Балте јер није спремила завршне ријечи за данашње рочиште у случају “Сањин Сефић”.

Иако се очекивало да ће изношење завршних ријечи почети, то се није догодило, што је изазвало огорчење породица двије студенктиње, за чију је смрт оптужен Сефић.

Бурзићева ће, стога, пријаву против Хајдо-Балте поднијети Канцеларији дисциплинског тужиоца који функционише при Високом судском и тужилачком савјету БиХ.

Хајдо-Балта је, иначе, након увођења доказа, казала да јој треба још један дан да спреми завршне ријечи, па је Суд све пролонгирао за 30. август.

Стога је у судници данас свједочио вјештак неуропсихијатар Абдулах Кучукалић, који је изјавио да су породице покојних студенткиња Селме Агић и Едите Малкоч, које је, по оптужници, голфом у Сарајеву усмртио Сањин Сефић (27), преживјеле стрес и душевну бол, због чега им је општа животна активност била умањена од три до девет мјесеци.

Свој налаз Кучукалић је изнио у Кантоналном суду у Сарајеву, гдје се суђење Сефићу приводи крају. Вјештак је казао да код породица страдалих студенктиња због несреће могу, али и не морају, остати трајне психичке и душевне посљедице.

“До краја живота остаће посљедице у виду преосјетљивости на свако присјећање проживљене трагедије. Они су због трауме изазване несрећом у процесу жалости доживјели привремени душевни поремећај”, навео је Кучукалић.

Његовим свједочењем завршен је доказни поступак у овом случају, а породице страдалих дјевојака сматрају да се све могло завршити раније.

“Није испало како треба и ја сам се тога бојао. Ту нема ни државе ни закона. Тужитељство се није припремило и отпочетка води случај како не треба”, рекао је Селмин отац Амир Агић.

Сефићев адвокат Керим Челик уложио је обавијест осигуравајуће куће у којем, како се наводи, стоји да су породице Малкоч и Агић обештећене за душевни бол због губитка сродника и нематеријалну штету у потпуности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана