Prijatelj Nasera Orića uživo iz sudnice prenosio preusdu Karadžiću

Tanjug
Prijatelj Nasera Orića uživo iz sudnice prenosio preusdu Karadžiću

Beograd - Nihad Aličković, koji slovi za prijatelja Nasera Orića uprkos navodno strogim kontrolama unio je telefon u sudnicu tribunala.

On je direktno prenosio izricanje presude prvom predsjedniku RS Radovanu Karadžiću u srijedu.

"Evo ići ću live da možete slušati, ali cu sakriti mobitel... pošto vama kasni prenos pola sata!!! Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hocu muštuluk.?? Idemo live, samo pšššt..", napisao je Aličković na postu objavljenom na svom fejsbuk profilu juče u 14,26 sati.

To se dogodilo uprkos tvrdnjama tužilaštva da će biti strogo zabranjeno da u zgradu, potogotovo sudnicu neko unese mobilni telefon ili kameru.

Uživo prenos o izricanju presude bio je zabranjen, a prenos je započeo sa 30 minuta odlaganja, navodno, pisali su mediji u BiH, da bi se izbjegao incident poput onog kada je hrvatski general Praljak tokom izricanja presude popio otrov.

Aličković je, takođe, juče iz Haga objavio snimak kako tjera čovjeka sa srpskom zastavom ispred haškog suda, uz hrpu izgovornih psovki.

On je poznat i po tome što se našao u grupi koja je kamenovala aktuelnog predsjednika, tada premijera Aleksandra Vučića, u Srebrenici 11. jula 2015. Godinu dana kasnije, na isti dan, Aličković je u Sarajevu postavio instalaciju "Anti Dejton grupa" u obliku Republike Srpske, i mada niko od vlasti nije reagovao, morao je da je ukloni.

Godinu kasnije, na istom mjestu, Aličković i slijedbenici izveli su novu sarajevsku predstavu.

Pod plaštom borbe za prava tek rođene djece i navodnog spontanog gradanskog okupljanja, tražili su usvajanje Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Ali ne Zakona koji bi bio prihvatljiv za sve u BiH. Baš kao i tokom “sarajevskog proljeća” - rušilačkih demonstracija iz februara 2014. I tada su se Aličković i družina navodno spontano borili za obespravljene gradane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana