Прихваћена информација о рјешавању питања одузетих возила

Срна
Прихваћена информација о рјешавању питања одузетих возила

Сарајево - Управни одбор Управе за индиректно опорезивање / УИО/ БиХ прихватио је данас на сједници у Мостару информацију која се односи на рјешавање питања правоснажно одузетих моторних возила.

Разматрајући ову информацију, Управни одбор је имао у виду да је ријеч о дугогодишњем проблему који има и негативне финансијске посљедице, те је прихваћен приједлог који ће бити упућен Савјету министара БиХ да би дио посла у процјенама техничке исправности возила и ослобађања у процесу хомологизације урадило Министарство транспорта и комуникација.


Управни одбор данас није подржао иницијативу Федералне привредне коморе о измјени Закона о ПДВ-у која се односила на ослобађање обавеза плаћања ПДВ-а на камату у финансијском лизингу, јер су анализе Управе показале да је то неоправдано.

Чланови Управног одбора УИО усвојили су усаглашени Правилник о облику и садржају службене исказнице и значке запослених у УИО, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Управни одбор УИО данас је разматрао и информацију о разлозима некоришћења донираних скенера из Кине која ће бити достављена и Савјету министара БиХ, ради рјешавања евентуалних административних баријера при преузимању и коришћењу вриједних донација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана