Претрес рачунара у Министарству одбране због продаје оружја и муниције

Срна
Претрес рачунара у Министарству одбране због продаје оружја и муниције

Сарајево - Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ извршила је претрес рачунара у Министарству одбране у оквиру спровођења истраге у вези са продајом неперспективног наоружања и муниције једном предузећу из Хрватске.

Припадници Сипе, по наредби Суда и Тужилаштва БиХ, извршили су претрес рачунара који се налазио у просторијама Министарства одбране у Савјету министара у техничком мандату с циљем утврђивања садржаја датотека које би могле послужити као траг или доказ у вези са кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлаштења, саопштено је из Сипе.

Приликом претреса откривена су и привремено одузета два оптичка медија - ЦД са идентичним садржајем датотека које су преснимљене са рачунара и хард диска.

Ове активности резултат су спровођења истраге која се односи на основану сумњу да су од 22. марта 2010. до 22. октобра исте године, без сагласности Предсједништва БиХ, донесене двије одлуке и закључена четири анекса на четири уговора о продаји неперспективног наоружања и муниције, која су закључена 2003. и 2004. године између ентитетских министарстава одбране и једног предузећа из Хрватске.

О реализацији ових наредби полицијски службеници су сачинили одговарајуће извјештаје који су, заједно са прилозима, достављени Суду и Тужилаштву БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана