Pretpostavke ne mogu poništiti izbore

M. Mi.
Pretpostavke ne mogu poništiti izbore

Sarajevo - Apelaciono odjeljenje Suda BiH ocijenilo je da se navodi da je velikom broju birača u Srebrenici omogućeno da glasaju sa nevalidnim dokumentima i da je glasačima na nepropisan način pomagano pri glasanju zasnivaju na pretpostavkama.

U obrazloženju sudskog rješenja kojim je odbijen zahtjev nezavisnog kandidata za načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića da izbori u toj opštini budu poništeni i da budu ponovo prebrojani glasovi navedeno je da je Centralna izborna komisija BiH potpuno i pravilno utvrdila činjenično stanje, pravilno tumačila propise i primijenila materijalno pravo.

Duraković je izjavio da poštuje odluku suda, ali i najavio da neće priznati poraz od kandidata svih srpskih stranaka Mladena Grujičića. Njegov advokat Nedim Ademović najavio je da će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH i tražiti privremenu zabranu objavljivanja konačnih rezultata izbora.

Grujičić je rekao da ne zna šta Duraković želi postići ulaganjem žalbi.

- Vrijeme će pokazati koji je njegov krajnji cilj. Svjestan je i on da nema nikakvog načina niti osnova za bilo kakvu presudu u njegovu korist, ali ipak se trudi da nešto proizvede - rekao je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana