Пресуда Насеру Орићу 6. октобра

Срна
Пресуда Насеру Орићу 6. октобра

Сарајево - Суд БиХ изрећи ће 6. октобра првостепену пресуду команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу и припаднику те војске Сабахудину Мухићу оптуженим за злочине над српским ратним заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године, рекао је данас предсједавајући Судског вијећа Шабан Максумић.

Изношењем завршних ријечи одбране данас је окончан главни претрес који се у Суду БиХ водио против Орића и Мухића, оптужених да су 1992. године у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.


Орићев бранилац Лејла Човић рекла је да Тужилаштво није ништа успјело доказати, осим чињенице да је био оружани сукоб између тзв. Армије БиХ и Војске Републике Српске.

Тужилаштво БиХ затражило је на рочишту 29. августа да им Суд БиХ изрекне осуђујућу пресуду у складу са законом.

Тужилац Мирослав Јањић рекао је током изношења завршне ријечи да је Тужилаштво, на основу доказа и исказа свједока, утврдило и доказало да је на подручју Сребренице постојао оружани сукоб у јулу 1992. године и да су оптужени починили кривична дјела за која се терете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана