Predstavnički dom izglasao nepovjerenje Savjetu ministara

N1
Predstavnički dom izglasao nepovjerenje Savjetu ministara

Sarajevo - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici izglasao je nepovjerenje Savjetu ministara BiH nakon predstavljenog izvještaja o radu. 17 zastupnika je glasalo 'za', 21 'protiv', 1 je bio 'suzdržan'.

Izvještaj nije dobio većinu Predstavničkog doma. Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić danas je poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predstavio izvještaj o radu Savjetu ministara BiH.

Zvizdić je govorio o dinamiziranju aktivnosti evropskih integracija, ekonomskom rastu i razvoju, aktiviranju MAP-a, vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih oblika ekstremizma te jačanju regionalne i međunarodne saradnje.

On je kazao da je Savjeta ministara BiH u 2016. godini radilo aktivno, vrijedno i konzistentno, a prema mišljenju domaćih i međunarodnih predstavnika institucija - radilo je vrlo uspješno.

Zvizdić je ponovio da je 2016. godina najuspješnija evropska godina za BiH.

Denis Zvizdić je parlamentarcima predstavio rezultate rada Savjeta ministara, a prezentovao je i citate evropskih predstavnika o značajnom napretku BiH na putu ka Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana