Предсједништво БиХ: Савјет министара да достави приједлог о смањењу цијена роминга

Агенције
Предсједништво БиХ: Савјет министара да достави приједлог о смањењу цијена роминга

Сарајево - Предсједништво Босне и Херцеговине данас је задужило Савјет министара да у року од седам дана достави приједлог споразума о смањењу цијене услуга роаминга у јавним мрежама мобилне комуникације у региону Западног Балкана.

То је урађено како би Предсједништво БиХ одобрило његово потписивање током другог по реду Дигиталног самита Западног Балкана, који ће се 4. и 5. априла ове године одржати у Београду.

Савјет министара БиХ је на сједници 26. фебруара усвојило информацију Министарства комуникација и промета о учешћу БиХ у регионалном споразуму о смањењу цијене роаминга за земље Западног Балкана.

Тада је закључено да ће БиХ потписати овај споразум почетком априла на Дигиталном самиту у Београду, с тим да ће БиХ затражити да се почетак његове примјене пролонгира до 31. децембра 2019. године.

Из Савјета министара су навели да ће дугорочно гледано споразум омогућити јачање телекомуникацијског тржишта у БиХ, заштиту потрошача, бољу конкурентност и транспарентност електронских комуникација, наставак унапређења и сарадње у вези с даљњим снижавањем цијена услуга роаминга у региону, на основу једнакости и узајамне добробити, повећање тржишног такмичења и смањење цијена роаминга за кориснике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана