Предсједнику Српске уручена медаља Богословског факултета

Срна
Предсједнику Српске уручена медаља Богословског факултета

Фоча - Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас је уручена Медаља Православног богословског факултета у Фочи за подршку и развој ове установе.

Предсједник Српске посјетио је данас Православни богословски факултет, који је од ове године смјештен у новој згради, чију је адаптацију финансирала Влада Српске, те обишао радове у Универзитетској болници, као и Студентски дом, чија је градња завршена ове године.


"Бити данас у Фочи и свједочити ономе што је урађено у посљедње вријеме заиста је угодно. Завршен је Богословски факултет у који је Влада уложила комплетна средства, откупила зграду управе жМаглићаж која је реконструисана", рекао је Додик.

Он је навео да Влада Српске улаже седам милиона КМ у реконструкцију фочанске болнице, која ће добити нову фасаду, столарију и гријање, те да ће помоћи и градњу моста на Дрини, која је у току.

Предсједник Српске је истакао да Студентски дом својом архитектуром плијени пажњу као необично лијеп и функционалан објекат.

"Студентски дом је био захтјев академске заједнице, а знамо да су живост у граду и економија базирани на два факултета који овдје функционишу. Половином идуће седмице дом ће бити отворен, а прве станаре примиће у овој школској години", рекао је Додик.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је у посљедње четири године у ову општину уложено 30 милиона КМ.

Директор Универзитетске болнице Фоча Вељко Марић рекао је да ће упоредо са реконструкцијом фасаде, столарије и гријања, ова установа добити и нову магнетну резонанцу, те другу важну опрему.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана