Predsjednik Vlade i supruga predsjednika Srpske prisustvovale balovima u Vašingtonu

Srna
Predsjednik Vlade i supruga predsjednika Srpske prisustvovale balovima u Vašingtonu

Vašington - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika Republike Snježana Dodik prisustvovale su na tri bala povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trampa.

Na jednom od balova bio je prisutan i Tramp.


Bal "Faith Freedom Future" organizovale su najjače konzervativne grupe, koje djeluju u okviru vladajuće Republikanske partije, a bile su najčvrća izborna baza novog predsjednika SAD.

Delegacija Vlade Srpske, koju predvodi Cvijanovićeva, a u kojoj je i supruga predsjednika Republike, prisustvovala je juče i svečanoj inauguraciji američkog predsjednika.

Cvijanović je izjavila sinoć da Srpska namjerava dodatno da gradi odnose sa novom američkom administracijom, ohrabrena činjenicom da ona ima realnu sliku kada je u pitanju globalna situacija i da ima razumijevanja za ono što se dešava na Balkanu, pa samim tim i u BiH.

Premijer Srpske je izrazila zadovoljstvo što je bila u prilici da kao predsjednik Vlade Republike Srpske prisustvuje inauguraciji u Vašingtonu, te izrazila uvjerenje da se dolaskom nove američke administracije prave putevi za neku novu politiku na globalnom planu.

Ona je naglasila da je Srpska, uprkos tome što je bila pritisnuta određenim nepravdama, nerazumijevanjima i isfrabrikovanim vještačkim temama, godinama u SAD gradila kontakte sa mnogim ljudima.

"Naše zadovoljstvo je time veće što ljudi sa kojima smo gradili prijateljstvo i kojima smo pokušavali da objasnimo i ukažemo šta je BiH i na koji način se može najbolje kretati u budućnosti, sada zauzimaju veoma važne pozicije u novoj američkoj administraciji", rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana