Предложена смјена Зупца

Срна
Предложена смјена Зупца

Сарајево - Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ данас је упутио Савјету министара БиХ приједлог за смјену директора Агенције за истраге и заштиту БиХ /SIPA/ Горана Зупца, изјавио је Срни члан Одбора Енес Обралија.

Обралија је прецизирао да је предсједавајући Одбора Жико Крунић потписао акт о приједлогу смјене и упутио га Савјету министара који би требало да одржи сједницу о овом питању.

Крунић је рекао за федералне медије да су сједници Независног одбора, због хитности и ненаданог одржавања, физички присуствовала четири од девет чланова Одбора, али да су у телефонском контакту и остали чланови су дали сагласност да се покрене смјена директора SIPA-.

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је јуче првостепену пресуду којом је Зубац осуђен на условну казну затвора од годину, која неће бити извршена уколико не почини ново кривично дјело у року од двије године од дана правоснажности пресуде.

Суд БиХ је у марту прогласио Зупца кривим јер није пружио подршку другим полицијским агенцијама током фебруарских протеста прошле године, када је, између осталог, запаљена зграда Предсједништва БиХ у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана