Predložen pritvor za Branka Sekulovića

Srna
Predložen pritvor za Branka Sekulovića

Sarajevo - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje pritvora za državljanina Srbije Branka Sekulovića /54/ koji je koristio falsifikovane isprave sa ukradenim identitetom državljanina BiH.

Njega su pripadnici Granične policije BiH otkrili prilikom pokušaja ulaska u BiH, na prelazu Brod, a koristio se falsifikovanim identitetom na ime Mario Trivan, rođen 1968. godine u Hamburgu, prijavljen u Gradišci.


On se tereti za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnom djelima nedopuštene trgovine, falsifikovanje isprave i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

On je osumnjičen u okviru akcije kodnog naziva "Kruna", koju Tužilaštvo BiH provodi zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru koje se vrši procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja je omogućavala krađu identiteta stvarnih građana BiH, koji uglavnom ne borave u BiH, te izradu ličnih dokumenata sa tim podacima kojima su se koristili počinioci organizovanog kriminala iz BiH i zemalja regiona.

Prema dostupnim podacima, za ovim osumnjičenim traga pravosuđe Srbije zbog višestrukih krivičnih djela, uključujući i ubistva.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te mogao počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora je upućen Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana