Предложен притвор за Бранка Секуловића

Срна
Предложен притвор за Бранка Секуловића

Сарајево - Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за одређивање притвора за држављанина Србије Бранка Секуловића /54/ који је користио фалсификоване исправе са украденим идентитетом држављанина БиХ.

Њега су припадници Граничне полиције БиХ открили приликом покушаја уласка у БиХ, на прелазу Брод, а користио се фалсификованим идентитетом на име Марио Триван, рођен 1968. године у Хамбургу, пријављен у Градишци.


Он се терети за кривична дјела организованог криминала у вези са кривичном дјелима недопуштене трговине, фалсификовање исправе и фалсификовање или уништавање службене исправе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Он је осумњичен у оквиру акције кодног назива "Круна", коју Тужилаштво БиХ проводи заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у оквиру које се врши процесуирање организоване криминалне групе која је омогућавала крађу идентитета стварних грађана БиХ, који углавном не бораве у БиХ, те израду личних докумената са тим подацима којима су се користили починиоци организованог криминала из БиХ и земаља региона.

Према доступним подацима, за овим осумњиченим трага правосуђе Србије због вишеструких кривичних дјела, укључујући и убиства.

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, те могао починити ново кривично дјело или завршити започето.

Приједлог за одређивање мјере притвора је упућен Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана