Predato 716 odgovora na Upitnik Evropske komisije

Srna
Predato 716 odgovora na Upitnik Evropske komisije

Sarajevo - Alijansa za EU integracije, koju čine predstavnici civilnog društva, privrednici, univerzitetski profesori i predstavnici medija, uručili su danas u Sarajevu 716 odgovora na Upitnik Evropske komisije šefu Delegacije EU u BiH Larsu-Gunaru Vigemarku.

"Važno je da se reforme provedu, ali suštinski, ne samo formalno, zbog čega je izuzetno važan angažman civilnog sektora u procesu EU integracija", rekao je Igor Stojanović iz Alijanse za EU integracije, prenosi TV N1.


Prema istom izvoru, Vigemark je naglasio da je, uprkos brojnim problemima koji su obilježili prevođenje i odgovaranje na Upitnik, sama činjenica da je civilni sektor uradio određeni broj odgovora uspjeh, i da to svi u BiH tako treba da posmatraju.

Odgovarajući na pitanje o zastoju reformskih procesa i sve češćim upozorenjima iz EU na to, ali i retorici lidera, Vigemark je rekao da se previše pažnje usmjerilo na pitanje akciza, a premalo na sve ostale reforme koje su, kako je naglasio, "zapele" u parlamentima BiH i Federacije BiH.

"Razumijemo komplikovanu političku situaciju i činjenicu da su izbori naredne godine, ali to ne može biti izgovor. Dosta je izgovora, vrijeme je da počnete da radite", poručio je Vigemark.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana