Предато 716 одговора на Упитник Европске комисије

Срна
Предато 716 одговора на Упитник Европске комисије

Сарајево - Алијанса за ЕУ интеграције, коју чине представници цивилног друштва, привредници, универзитетски професори и представници медија, уручили су данас у Сарајеву 716 одговора на Упитник Европске комисије шефу Делегације ЕУ у БиХ Ларсу-Гунару Вигемарку.

"Важно је да се реформе проведу, али суштински, не само формално, због чега је изузетно важан ангажман цивилног сектора у процесу ЕУ интеграција", рекао је Игор Стојановић из Алијансе за ЕУ интеграције, преноси ТВ Н1.


Према истом извору, Вигемарк је нагласио да је, упркос бројним проблемима који су обиљежили превођење и одговарање на Упитник, сама чињеница да је цивилни сектор урадио одређени број одговора успјех, и да то сви у БиХ тако треба да посматрају.

Одговарајући на питање о застоју реформских процеса и све чешћим упозорењима из ЕУ на то, али и реторици лидера, Вигемарк је рекао да се превише пажње усмјерило на питање акциза, а премало на све остале реформе које су, како је нагласио, "запеле" у парламентима БиХ и Федерације БиХ.

"Разумијемо компликовану политичку ситуацију и чињеницу да су избори наредне године, али то не може бити изговор. Доста је изговора, вријеме је да почнете да радите", поручио је Вигемарк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана