Предала се још два осумњичена лица акцији ЦД

Срна
Предала се још два осумњичена лица акцији ЦД

Сарајево - У наставку активности у оквиру предмета кодног назива "ЦД", полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ данас су ухапсили лица чији су иницијали С.С. и В.С, која су се претходно предала.

Они су ухапшени због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом трговина људима у сврху радне експлоатације, прање новца, кријумчарење људи, те давања дара и других облика користи.

Ухапшена лица приведена су у службене просторије Сипе, гдје се над њима врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предати Тужилаштву БиХ на даље поступање.

У саопштењу Сипе наводи се да заједнички истражни тим формиран поводом овог предмета интензивно наставља активности у правцу расвјетљавања кривичних дјела и документовања криминалних активности осумњичених особа, те да ће о коначним резултатима јавност бити накнадно информисана.

Припадници Сипе су 23. јуна започели реализацију међународне полицијске акције кодног назива "ЦД" која је проведена у сарадњи са полицијским органима Француске.

Током акције, која је проведена на подручју Зенице, Власенице, Приједора и Јајца, ухапшено је седам лица и извршени претреси објеката на више локација. Акција је истовремено проведена и на подручју Француске.

Ухапшена лица сумњиче се да су од 2012. године врбовала више женских особа тако што су с њима ступала у ванбрачне заједнице и организовала њихове одласке у Француску, а потом их путем уцјена, пријетњи, застрашивања, злостављања и других видова физичког и психичког насиља приморавала да врше џепне крађе на подручју Француске и шире и достављају им новац.

У појединим случајевима жртве су биле и дјеца.

Процјењује се да су осумњичене особе својим незаконитим активностима стекле противправну имовинску корист у износу већем од два милиона евра, који су куповином некретнина у БиХ и луксузних возила убацивали у легалне новчане токове или трошили на луксузан начин живота./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана