Pred GP Maljevac policija zaustavila stotine migranata koji žele ući u Hrvatsku

Pred GP Maljevac policija zaustavila stotine migranata koji žele ući u Hrvatsku 18.06.2018 14:09 | klix.ba

Velika Kladuša - Iz Granične policije BiH za klix.ba je potvrđeno da je na Međunarodni granični prelaz Velika Kladuša – Maljevac stiglo blizu 100 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši, koji ne posjeduju dokumente za prelazak državne granice i nalaze se 70 metara od graničnog prelaza, zbog čega je onemogućen saobraćaj.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prelaza.


Trenutno se s migrantima pregovara kako bi bile poduzete mjere s ciljem njihovog udaljavanja od graničnog prelaza.

Grupa migranata koja je pješice krenula nešto prije podne u pravcu Graničnog prelaza Velika Kladuša - Maljevac zaustavljena je 200-tinjak metara od granice.

Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage naše zemlje i Republike Hrvatske. Granični prelaz Velika Kladuša - Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera.

U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnog centra Sudo-Luka do granice. prenosi Radio Velika Kladuša.

Kako javlja reporter portala klix.ba, migranti su na samoj granici, a jake policijske snage osiguravaju granicu. Prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prelaz.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica