Право вријеме за провођење њемачко-француске иницијативе

Срна
Право вријеме за провођење њемачко-француске иницијативе

Сарајево - Иницијатива за покретање и убрзање процеса европских интеграција нова је шанса за БиХ и право је вријеме за њено провођење, изјавио је данас министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија током сусрета са делегацијом Политичког и безбједносног одбора ЕУ.

Из Министарства иностраних послова БиХ саопштено је да је Лагумџија делегацији Одбора ЕУ, коју предводи предсједавајући Валтер Стивенс, представио политичке прилике у БиХ након успјешно одржаних избора, перспективе европских интеграција, као и виђење развоја односа и сарадње у региону с фокусом на конкретне инфраструктурне пројекте.

Лагумџија је саговорнике информисао да је иницијатива за покретање и убрзање процеса европских интеграција у БиХ, коју су на конференцији у Берлину изнијели министри иностраних послова Велике Бритнаије и Њемачке, а прије три дана је усвојили сви министри иностраних послова чланица ЕУ на састанку Савјета за спољне послове, позитивно примљена у БиХ.

Он је нагласио да је кључно брзо формирати власт БиХ на свим нивоима, чија ће основа бити јасно опредјељење за провођење кључних економских и социјалних реформи, владавину права, борбу против криминала и корупције и јачање административних капацитета државе у правцу њене функционалности.

Лагумџија је нагласио да иницијатива треба да представља основу јединствене ЕУ стратегије за БиХ и да је потребно што прецизније дефинисати приоритете у реформским процесима уз јасно опредјељење и одговорност кључних носилаца власти у БиХ за њихово провођење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана