Poznata imena kandidata za načelnike i gradonačelnike

ATV
Poznata imena kandidata za načelnike i gradonačelnike

Poznata su imena svih kandidata za načelnike i gradonačelnike, koje će građani devet lokalnih zajednica u BiH birati 17. februara.

Političke partije i pojedinci dostavili su Centralnoj izbornoj komisiji imena kandidata koji će odmjeriti snage na predstojećim prijevremenim izborima. U dvije opštine u Federaciji BiH u kojima, većinom, živi srpsko stanovništvo, biraće se između dva kandidata. 

U Drvaru je prijedlog SNSD-a Dušica Runić, koja će, za nekoliko dana sjesti u fotelju vršioca dužnosti načelnika te opštine. Runićeva ima apsolutnu podršku svoje stranke, poručuje bivši načelnik Drvara Goran Broćeta, koji je podnio ostavku na tu funkciju kako bi preuzeo mandat u Skupštini kantona 10. Darko Kajtez je drugi, nezavisni kandidat.

I u Bosanskom Grahovu, glasači će odlučitvati između dva kandidata, pošto je načelnik te opštine Duško Radun, podnio ostavku zbog preuzimanja mandata u Skupštini kantona 10. SNSD-ov kandidat je Uroš Makić, koji je već obavljao funkciju načelnika, dok je Milorad Gligić u trci kao nezavisni kandidat.

Glasaće i stanovnici Ribnika, pošto je bivši prvi čovjek te opštine, Radenko Banjac opozvan krajem oktobra. Zamijenio ga je SNSD-ov Nebojša Karać, koji će sa pozicije vršioca dužnosti načelnika biti jedan od kandidata na izborima. Protivkandidat mu je kadar Socijalističke partije, Nikola Stojaković.

Dva grada dobiće nove gradonačelnike. Čak osam kandidata u trku će za prvog čovjeka Doboja. SDS je predložio svog kandidata, kao i stranka nezavisnih lista Spas, dok će preostali na izbore kao nezavisni kandidati. Među njima je i Boris Jerinić, aktuelni zamjenik gradonačelnika. Bivši gradonačelnik, Obren Petrović, dobio je mandat u bh parlamentu.

SNSD i PDP imaju svoje kandidate za gradonačenika Trebinja. To su Mirko Ćurić i Saša Borjan. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana