Poziv za saradnju u svim oblastima bezbjednosti

Srna
Poziv za saradnju u svim oblastima bezbjednosti

Sarajevo - Drugog dana Minhenske bezbjednosne konferencije visoke zvanice su pozvale učesnike na saradnju u svim oblastima bezbjednosti i ekonomije i na više globalnog multilateralnog partnerstva, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić prisustvovao je panelu u kojem je učestvovala njemački kancelar Angela Merkel, predsjednik Egipta Abdel Fatah al Sisi i predsjednik Rumunije Klaus Johanis, a moderator je bio predsjedavajući Minhenske konferencije Volfgang Išinger.

“Zvizdić se na marginama konferencije kratko sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koga je informisao o aktuelnoj situaciju u vezi sa usvajanjem prvog godišnjeg nacionalnog programa”, navodi se u saopštenju.

Poslijepodne, Zvizdić će prisustvovati panelu “Bezbjednost u Jugoistočnoj Evropi - Dva koraka naprijed, jedan nazad”. Panelista će biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a moderator evropski komesar za politiku susjedstva Johanes Han.

Minhenska bezbjednosna konferencija se završava sutra završnim obraćanjem predsjedavajućeg konferencije Volfganga Išingera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana