Poziv srpskim strankama da se okupe na zajedničkoj srpskoj listi u Federaciji BiH

Srna
Poziv srpskim strankama da se okupe na zajedničkoj srpskoj listi u Federaciji BiH

Mostar - Koordinacija Srba Mostar, kao krovno tijelo svih srpskih organizacija u Mostaru, pozvala je sve srpske stranke iz Republike Srpske da se okupe na zajedničkoj listi u Federaciji BiH /FBiH/ na predstojećim opštim izborima u oktobru.

Iz Koordinacije napominju da se Srbi samo jedinstveni mogu izboriti za svoje legalne i legitimne predstavnike i za svoja prava u Federaciji BiH /FBiH/.


“Koordinacija Srba Mostar od prvog dana zagovara zajednički nastup srpskih stranaka kako na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, tako i cijele FBiH i u tom stavu jedinstvene su sve članice Koordinacije. Zajednička žSrpska listaž jedina je šansa da okupimo srpsko biračko tijelo u FBiH i dijaspori i zajedničkim snagama krenemo u borbu za bolji položaj srpskog naroda u ovom entitetu”, navodi se u saopštenju Koordinacije Srba Mostar.

U Koordinaciji Srba očekuju od SNSD-a i SDS-a, kao najveće i najuticajnije stranke, da na ovom pitanju “nadiđu antagonizme i dokažu da su nacionalna pitanja iznad stranačkih razmirica”.

Iz Koordinacije Srba Mostar poručuju da će srpske stranke na ovom pitanju pokazati da li su u stanju da izađu izvan stranačkih okvira i interesa, sagledaju i založe se za nacionalna pitanja i srpski narod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana