Позитивне снаге Српске поручују да ће обновити културу и просвјету

ATV
Позитивне снаге Српске поручују да ће обновити културу и просвјету

Бањалука - Желимо да у Републици Српској обновимо културу и просвјету које су темељи сваког друштва – поручили су то чланови покрета Позитивне снаге Српске са своје четврте конвенције.

Већ пет година се, кажу, труде да ствари за све генерације у Српској промјене на боље, а један од тих корака је, поручују, и недавно организовање десетак представа за дјецу у селима широм Српске. Задовољни су досадашњом подршком, а позивају и све заинтересоване да им се придруже.

"Као покрет, као генерација и као људи спремни да се максимално ангажујемо и максимално активирамо да укључимо све оно што имамо у организацији, у покрету, да позовемо друге на савезништво и на подршку и на овакву акцију и да дођемо до оних резултата који нам требају, а то је успјех, сретан живот, рад и повратак људи на вјековна огњишта", каже Дарибор Рачић, Позитивне снаге Српске.

Покрет Позитивне снаге Српске подржава и предсједник Милорад Додик, јер су, како каже, чланови допринијели новим вриједностима у Српској. Захваљује се Покрету на свим манифестацијама које су до сада организовали. Нада се да ће имати још већу подршку грађана Републике Српске.

"Да их охрабрим да у наредном периоду наставе са активностима које су се показале веома успјешним. Поготово сам импресиониран што враћају позоришна и те представе у удаљена села и што видим да тамо постоји публика која је спремна да на такво нешто реагује и то је, заиста, нешто што треба подржати у Републици Српској", каже Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Чланови покрета Позитивна Српска поручили су да их охрабрује подршка предсједника, али и великог броја грађана. Након што су претходно представили државотворну идеју, данас су показали гдје Републику Српску виде у наредних десет година. Представили су "концепт обнове", који подразумијева фокусирање на културу и образовање, као темеље сваког друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана