Povučene optužbe za Vlasenicu

Srna
Povučene optužbe za Vlasenicu

Hag - Tužilaštvo Haškog tribunala saopštilo je da iz optužnice povlači optužbe protiv nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića koje se odnose na, kako je navedeno, "zatočenički objekat u opštini Vlasenica".

Nakon što je Karadžić u srijedu, 20. avgusta, zatražio od Haškog tribunala povlačenje svih optužbi protiv njega za koje nisu izvođeni dokazi, Tužilaštvo je danas saopštilo da iz optužnice povlači optužbe koje se odnose na zatočenički objekat u opštini Vlasenica, jer u vezi sa tim nije izvodilo dokaze.

"Tužilaštvo nije izvelo dokaze u odnosu na zatočenički objekat žC.25.4ž i stoga obavještava Pretresno vijeće i strane /u postupku/ o povlačenju incidenta žC.25.4ž u opštini Vlasenica iz optužnice", navedeno je u dopisu Tužilaštva.

Karadžić je u srijedu zatražio od Haškog tribunala da u procesu protiv njega iz optužnice budu povučene tačke koje nisu potkrijepljene dokazima.

"Karadžić je, u skladu sa pravilima 73 i 73 bis, podnio zahtjev da se povuku sve tačke optužnice za koje je na početku suđenja Tužilaštvu naređeno da ne izvodi dokaze", navedeno je u zahtjevu Karadžića, saopšteno je iz Haškog tribunala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana