Повећање плата војницима и подофицирима у Оружаним снагама

Срна
Повећање плата војницима и подофицирима у Оружаним снагама

Сарајево - У Сарајеву је почела сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на чијем је дневном реду у другом читању Приједлог закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Ријеч је о законском акту који је предложила предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто, који предвиђа да се војницима и подофицирима Оружаних снага /ОС/ БиХ који имају најнижи коефицијент за обрачун плате побољша материјални статус.


У образложењу за доношење овог закона наводи се да се на овај начин жели побољшати статус запосленим војним лицима који у укупној војној структури запослених војних лица у ОС БиХ чине 80 одсто људства, те зауставити негативни тренд напуштања ОС.

Пред посланицима ће се наћи и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о Омбудсману за људска права БиХ у другом читању, Приједлог закона о допунама Закона о прекршајима, чији је предлагач Савјет министара, те Приједлог закона о допунама Закона о спорту у БиХ.

На дневном реду су и извјештај о раду Савјета националних мањина БиХ за 2017. годину, те извјештај о раду и финансијски извјештај Агенције за поштански саобраћај БиХ за прошлу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана