Повећан прилив миграната у БиХ

Срна
Повећан прилив миграната у БиХ

Сарајево - У БиХ је повећан прилив миграната, и од почетка године процесуирано је више од 2.000 миграната, што је двоструко више од укупног броја миграната у прошлој години, рекао је директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић.

Ујић је, на састанку са новоименованим директором Међународног програма помоћи у криминалистичкој обуци Министарства правосуђа САД /ICITAP/ Леди Ханкоком, изразио забринутост због опасности појаве мигрантске кризе у БиХ и напоменуо да су смјештајни капацитети, због великог прилива миграната, на горњој граници попуњености.


Према његовим ријечима, Служба за послове са странцима, заједно са другим надлежним институцијама, упркос отежаним околностима, управља миграцијама у БиХ, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Ујић је захвалио ICITAP-у и Влади САД за допринос у развоју Службе, изразивши увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена.

Ханкок је нагласио да је ICITAP на располагању Служби за послове са странцима за сваки вид помоћи и подршке, ради што ефикаснијег супротстављања свим изазовима новог мигрантског таласа.

На састанку је разговарано и о реализацији пројекта Биометрије у Служби за послове са странцима који финансира ICITAP, те о потреби за додатном опремом, што је за Службу од кључног значаја у условима повећаног прилива миграната.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана