Шаровић, Мектић и Црнадак кандидати за министре

Срна
Шаровић, Мектић и Црнадак кандидати за министре

Бањалука - Мирко Шаровић /СДС/ кандидат је за министра трговине и економских односа, те за замјеника предсједавајућег Савјета министара БиХ, Драган Мектић /СДС/ кандидат је за министра безбједности БиХ, а Игор Црнадак /ПДП/ за министра иностраних послова, рекао је данас предсједник СДС-а Младен Босић.

Борис Јеринић /СДС/ кандидат је за замјеника министра одбране БиХ, Предраг Јовић /СДС/ за замјеника министра за људска права и избјеглице БиХ, а Ђорђе Миличевић /НДП/ за замјеника министра цивилних послова БиХ, рекао је Босић новинарима у Бањалуци.

Босић је рекао да су предсједнику Комисије за избор Савјета министара БиХ у парламенту БиХ предата имена кандидата за министре и замјенике министара у будућем Савјету министара БиХ.

Он је рекао да предложени кандидати представљају спој искуства, знања, младости и енергије.

"Савез за промјене у будућем Савјету министара БиХ очекује отварање реформских процеса, промјена на нивоу БиХ у виду функционисања институција које би требало напокон да постану сервис грађана", истакао је Босић.

Он је рекао да се очекује да ће коначно бити отворени процеси који ће довести до борбе против корупције и криминала у БиХ.

"Савез за промјене очекује сарадњу и са Владом Републике Српске, Владом Федерације БиХ и Владом Брчко дистрикта, а све у циљу бољег живота грађана и боље будућности на овим просторима", закључио је Босић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је да је са предсједником СДС-а Младеном Босићем, ПДП-а Младеном Иванићем и НДП-а Драганом Чавићем разговарао о основним програмским циљевима и правцима дјеловања у Савјету министара БиХ.

"Договорили смо се да ће правци нашег дјеловања бити усклађени са програмским циљевима који су потписани између странака које ће чинити парламентарну већину на нивоу БиХ", рекао је Звиздић.

Он је истакао да су три доминантна правца - европске интеграције, реформа јавне управе и владавина права са посебним освртом на борбу против корупције, тероризма и свих других облика криминала у БиХ, те израда реформске агенде за социо-економске реформе која ће се радити у уској сарадњи са ентитетским и владом Брчко дистрикта.

Звиздић је рекао да је задовољан са предложеним кандидатима за министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ.

"Мислим да ови кандидати располажу потребним знањима, вјештинама и компентенцијама да могу адекватно одговорити задацима који ће их чекати када буду именовани на функције у наредних десет дана", закључио је Звиздић.

Лидери ПДП-а Младен Иванић, СДС-а Младен Босић и НДП-а Драган Чавић данас су након састанка са предсједавајућим Савјета министара Денисом Звиздићем и предсједником Комисије за избор Савјета министара БиХ у парламенту БиХ представили кандидате за министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана