Потрага за новцем за изборе

М. Ми.
Потрага за новцем за изборе

Сарајево - Централна изборна комисија (ЦИК) води преговоре са владама РС ФБиХ у вези са обезбјеђивањем новца за локалне изборе за општине које нису усвојиле буџет за ову годину или нису предвидјеле довољно новца у каси за те намјене, казали су у ЦИК-у.

Овај проблем мучи 22 локалне заједнице међу којима је 12 у Српској. Почетком мјесеца ЦИК је организовао састанке са представницима локалних заједница које нису усвојиле буџет или нису обезбиједиле довољно новца за изборе. Након разговора са представницима општина почеле су консултације са вишим органима власти односно владама, које треба да обезбиједе новац за изборе.

У ЦИК-у су навели да су у сталној комуникацији са владама у вези са рјешавањем овог проблема и да ће о овој теми бити ријечи и на данашњој конференцији за новинаре.

Иако је већ половина августа у РС, буџет за ову годину још нису усвојиле општине Трново, Србац, Ново Горажде, Језеро и Градишка. Довољно новца у буџетима за изборе нису обезбиједили Крупа на Уни, Љубиње, Купрес, Бијељина, Источни Стари Град, Хан Пијесак и Чајниче.

Влада РС планирала је да издвоји 100.000 марака за изборе у локалним заједницама које неће моћи саме да обезбиједе новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана